Specials

– Tuinenfestivals Appeltern

– Studies

– Beurzen


Platarium 2017

logo platarium2017

 Tuinenfestival in de tuinen van Appeltern

Jaarlijks wordt het Appeltern Tuinenfestival georganiseerd. Ieder jaar staat het Tuinenfestival in het teken van een vooraf bepaald thema. Diverse Tuin- en landschapsontwerpers zijn opgeroepen om een bijzondere tuin te bedenken die geïnspireerd is op dat thema. Uit de inzendingen worden tien tuinontwerpen uitgekozen en deze kunnen vanaf april/mei bewonderd worden in De Tuinen van Appeltern.

Studies

“De laatste jaren heb ik me bij het [Ontwerpinstituut] te Apeldoorn verdiept in de methodiek van het ontwerpen. In het voortraject besteed ik nu bewust meer aandacht aan de omgeving waarin de tuin wordt aangelegd en aan de vraag van de klant. In combinatie met mijn eigen inbreng, mijn creativiteit, resulteert dit in betere ontwerpen en adviezen.”

Enkele voorbeelden van bijzondere studies vindt u hier :

–  Het Waaltje te Rotterdam-Zuid (Charlois)

 

–  Een parkje tussen kerk en klooster

 

–  Het Van Gogh Museum aan het Museumplein te Amsterdam

 

Beurzen

Tuin en landschap Experience   -Plantarium 2016 Boskoop-

Van 24 t/m 27 augustus 2016 was de tentoonstelling over de klimaatbestendige ruimte te zien op boomkwekerijvakbeurs Plantarium in Boskoop. Reis in zeven stappen door het klimaat.

Hoe richten we de buitenruimte in nu het klimaat zienderogen verandert? Die vraag stond centraal in de Experience, die ontworpen is door een groep ontwerpers onder leiding van het Ontwerpinstituut en aangelegd door diverse hoveniers.

 

Op zoek naar een tuinarchitect of hovenier? Neem dan contact op met Peter van Dam of bel ons op: 06 535 222 50.